30.9.06

OLENKO AKUSTI, MASOKUSTI ?

Mikä Niskavuoren henkilöistä on sieluasi lähinnä? Aamulehden Valo-viikkoliitteestä löydät persoonallisuustestin nimellä "Hellan välissä". Yllättävää kyllä kyseessä ei ole tavallisen pinnallinen, urbaani, vanhanaikaisen maalaiselämän halveksunta. Muistan viime keväältä radio-haastatelun, jossa toimittaja jututti vanhaa Metsäradion veteraania. Haastattelun sisällöksi jäi se, että narsistinen toimittaja selostaa itse koko ajan kuinka ei uskalla mennä metsään kymmentä metriä pitemmälle.

Mutta tässä jutussa ei ironisoida vanhanaikaisia niskavuorelaisia, testissä kysytään aika tehokkaasti mitkä niskavuorelaisten repliikeistä sopivat sinulle. Tässä minun valikoimani.

Mikä lause kuvaa parhaiten parisuhdettasi? ("Tiedän vain että tukehdun ilman sinua. Saanko minä tulla tänä yönä? Saanko?") Vastaus E.

Minkä kasvatusmetodin nimeen vannot? ("Ei näille nykyajan lapsille mitään voi, ei muuta kuin olla hiljaa ja hyväksyä mitä he tekevät - olla sekaantumatta heidän elämäänsä") Vastaus B.

Mikä seuraavista lauseista kuvaa parhaiten suhdettasi työhön? ("Pianhan tässä uusi pirtti nousee kun töpinäksi pannaan") Vastaus C.

Kun maailma köykkii ajattelet, että ... ("Minä tulen elämään tässä omaan malliini, omilla voimillani, minä tulen rakentamaan tätä taloa ja elämään lapsilleni ja lastenlapsilleni iänkaikkisesti, aamen.") Vastaus A

Mitä ajattelet muista ihmisistä? ("Etkö haluaisi käydä kiinni maailman vipuun ja ravistaa ja järistää maailmaa niin että muutkin tulisivat onnellisiksi?") Vastaus B

Mikä kuvaa parhaiten suhdettasi rahaan? ("Mulla on taivaan avaimet taskussa ja helvetin rinkelit rinnassa") Vastaus E

Mikä sopii motoksesi? ("Ainoastaan ihmiset voivat antaa toisilleen onnea - taistelussa ja rakkaudessa") Vastaus B

Ai niin, ja lopuksi pitää katsoa vielä tuo ensimmäinen kysymys, joka paljastaa että Heta on domina ja Akusti on masokusti. Mitä ajattelet rakkaudesta? ("On olemassa kaksi tähteä joita en ole saavuttanut. Niitä kahta tähteä sydämeni havitteli ja jotka eivät välittäneet minusta. Katselivat vain kylminä ja kirkkaina niinkuin tähdet pruukaa.") Vastaus C.

Kiitos Valo-liitteen toimittajalle Kaisa Kuikkaniemelle hyvästä ideasta, jossa klassikkoa käytetään uudella tavalla. Meillä on opiskelijoiden kanssa alkanut juuri kurssi, jossa kokeillaan uusia keinoja käyttää kirjallisuutta lehtijutuissa. Mainio esimerkki.
Site Meter